HAPPY BIRTHDAY

Liefste Theo, onze kleine muis,

Dit is een briefje van mij voor jou en dat voor je eerste verjaardag.

Jouw eerste jaar was een rollercoaster jaar voor ons. Ondanks dat ik een zorgeloze zwangerschap had ben ik toch niet zo graag zwanger geweest. De tijd kroop voorbij en was -zoals ik ben- super ongeduldig om je kopje te zien en je te leren kennen.

Maar toen was je er, na een ingeleide bevalling. Na het tellen van je 10 teentjes en 10 vingertjes was ik gerust en kon ik je van kop tot teen bestuderen. Zo mooi. Daar lag je dan, zo op mijn buik, zoekend naar mama’s melk. Alles was zo nieuw, eigenlijk snapte ik er niets van, maar wist toch perfect wat ik allemaal moest doen om je te eten te geven en je lief te hebben. Na die paar dagen in het moederhuis begon het echt. Het was aan ons nu. Je mamie en papie hebben ons komen helpen om alles een beetje een plaats te geven, maar dan weer na een week was het écht écht aan ons! Samen die eerste boodschappen doen, samen kleertjes kopen, proberen hetzelfde slaapritme te vinden, zien dat je genoeg te eten kreeg en zoveel meer.

Vanaf dan vloog de tijd voorbij. Week na week voelde ik me beter in het mama zijn. Week na week, zelfs bijna dag na dag zag ik je vooruitgaan. Elke week kon je wel weer net dat ietsje meer. Het ging zo snel. Je rolde je al snel om en dan wou je al snel meer en dan sloop je over de vloer. Ondertussen wou je al zitten en alles zien, dus die platte buggy was al snel verleden tijd. Dat zitten was je ook snel beu en toen ging je kruipen. Je kon eindelijk overal naartoe en je wereld ging open! Altijd alles met de grootse glimlach! Dan werd je een twee-tand, ongelooflijk schattig! Van al dat kruipen kreeg je stevige billetjes en trok je je aan alles -echt álles- op! Voila, nog een beter zicht! Dan nog 2 tandjes erbij mét spleetje ertussen en dan waren we een jaar verder…. het is zo snel voorbij gegaan… zo een mooi jaar…. zo speciaal…. zo onbeschrijflijk.

Onder woorden brengen is zo moeilijk, maar ik kan je wel zeggen dat je mijn álles bent. Je bent ons liefdesproductje waar ik álles voor over heb! Ik ga proberen je te leren dromen en je dromen te laten uitkomen. Ik ga proberen om je alles te leren wat je wilt leren. Ik ga je leren liefhebben zoals ik je liefheb en ik ga je onvoorwaardelijk steunen. Steunen in je volle ontwikkeling. Ik wens je de mooiste toekomst toe! En dat je me altijd kusjes en knuffeltjes mag blijven geven! En blijf maar een beetje klein, een beetje ons klein muisje!

Ik hou van jou, je mama.

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s